Levend Bloed Analyse

Door middel van een steriele vingerprik worden er een paar druppels bloed afgenomen die via een microscoop informatie geven over de gezondheidstoestand van de patiënt. Tijdens het consult kijkt u mee op een beeldscherm. Deze screening methode werd ontwikkeld door het Bradford Institute in Amerika en wordt volledig in het verlengde van de bestaande orthomoleculaire methodiek toegepast. Een groot aantal chronische klachten zoals het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS/ME) wordt hier in een oogopslag verklaard. Er worden twee preparaten onderzocht: een levend (LBA) en een gedroogd (HLB of VR). De mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale microscoop stelt ons in staat om snel de kwaliteit van het bloed vast te stellen. Er worden een aantal foto’s gemaakt en opgeslagen. Zodat we het verloop (lees verbetering) van het bloedbeeld tijdens de behandelingen kunnen monitoren. Het is mogelijk o.a. het volgende te constateren:

  • Candida Albicans, parasieten, bacteriën, gifstoffen
  • Conditie van de rode en de witte bloedcellen en bloedplaatjes, lever- en nierbelasting
  • Darmbelasting, spijsverteringsstoornissen (vetten en eiwitten), dunne darmbelasting
  • Schade veroorzaakt door vrije radicalen, vitamine status (vit C), vervuiling door zware metalen
  • Allergieën/overgevoeligheidsreacties, virale, bacteriële en parasitaire infecties, schimmelinfecties
  • Hormonale stoornissen, gifstoffen in de darmen, overbelasting van de lever, hart en bijnieren.
  • Kwaliteitsaspecten levende bloedcellen gekeken wordt naar witte bloedcellen (leukocyten), rode bloedcellen (erytrocyten) en bloedplaatjes (trombocyten).

De witte bloedcellen kunnen in deze analyse niet alleen op hun kwaliteit maar ook op hun activiteit beoordeeld worden. Ook kan er inzicht verkregen worden in de hoeveelheid afvalstoffen, de doorstroming en de stabiliteit van het bloed. Het is een prachtige methode om zichtbaar te maken wat er zich in het lichaam afspeelt.

Oxidatieve belasting / Belasting met vrije radicalen, door middel van een paar opgedroogde druppels bloed kunnen we onder een microscoop bepalen hoe het lichaam is beschermd tegen de belasting van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn van invloed op veel ziekte processen in het lichaam, zoals aderverkalking en celdegeneratie.