Metabolic Balance

Metabolic Balance®

Hét stofwisselingsprogramma om uw gezondheid te bevorderen, uw vitaliteit te vergroten en uw gewichtsproblemen op te lossen.

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam vaak niet meer die voedingsstoffen binnen, die nodig zijn voor het onderhouden van een uitgebalanceerde stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding. Onze voeding bestaat veelal uit ongeschikte koolhydraten. Tegelijkertijd ontbreken voldoende eiwit, secundaire plantenstoffen, vitaminen en mineralen. Zo wordt het mogelijk het gewicht blijvend te reguleren! Zulke voeding stimuleert de productie van insuline, ons belangrijkste hormoon voor de stofwisseling, wat gevolgen heeft voor ons lichaam, het gewicht en de gezondheid!

Na bijna 20 jaar met het thema “gezond eten” bezig te zijn geweest, is het gelukt, met behulp van artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundigen, een computerprogramma te ontwikkelen, om dit probleem op te lossen.

Dit programma berekent voor elke deelnemer aan de hand van zijn/haar bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan. De samenstelling van de op het individu afgestemde maaltijden en de voedingsrichtlijnen ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling.

Zo wordt het ook mogelijk het gewicht blijvend te reguleren!

Het gevoel van algemene verbetering is al na enkele dagen merkbaar.

De met voeding verbonden vermoeidheid, zoals traagheid na de maaltijd, maakt plaats voor steeds meer energie en vitaliteit. De verbetering van de stofwisseling wordt ondersteund door voldoende lichaamsbeweging.

Voor informatie omtrent dit programma, of om te vragen of dit programma geschikt is voor uw specifieke gezondheidsproblemen, bel: 06-55 797 102 of stel uw vraag via deze site.

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Met behulp van het programma kunt u onder begeleiding uw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is uw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van uw actuele bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens. Het leidt u in vier fasen naar succes en zorgt dat u uw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en uw gezondheid bevordert.

Uw individuele voedingsplan brengt uw persoonlijke “lichaamschemie” met de bij u passende „voedingsmiddelenchemie” in een nieuwe, metabolische balans. U gebruikt niet alleen gezonde en de voor u noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar u eet veeleer ook díe voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om uw verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Uw plan brengt uw gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is derhalve uitsluitend op u en uw gezondheidstoestand van toepassing.

Het doel van het voedingsplan is het ondersteunen van uw gezonde stofwisseling en het reguleren van uw gewicht. Om uw doel zo vlot mogelijk te behalen in een periode die u kunt overzien, wordt u begeleid door speciaal opgeleide en gecertificeerde Metabolic Balance® begeleider.

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding voorkomt op lange termijn de bekende welvaartsziekten, vooral in combinatie met geschikte beweging. Het herstel van de natuurlijke voedingsbalans bewerkstelligt het herstel van een natuurlijk lichaamsgewicht. Tegelijkertijd verbetert uw uithoudings- en concentratievermogen en stijgt uw totale energieniveau. U slaapt beter, uw fysieke en psychische kracht neemt toe, u voelt u over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straalt u ook uit! U breekt uw lichaamsvet af en spaart uw spier- en bindweefsel door Metabolic Balance®, dat wil zeggen dat uw huid strak en glad blijft.

Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol,

  • als uw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en u op een gezonde manier wilt afvallen;
  • als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk;
  • als u, ongeacht uw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

Door uw individuele voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

Opmerking: Het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma mag nóóit het bezoek aan uw arts vervangen, met name bij aanhoudende klachten, en moet niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.

Enkel door het omzetten van uw voedingspatroon, zonder vasten of hongeren, zonder inname van speciale voedingspreparaten, maaltijdvervangers of medicamenten, wordt het gewicht geleidelijk gereguleerd.

Het bij vele diëten bekende jojo-effect kan door een behoedzame omschakeling worden voorkomen. Wie eenmaal zijn voeding heeft aangepast en enkele basisregels blijft volgen, heeft grote kans zijn gewenste gewicht te behouden. Vitaliteit en uithoudingsvermogen De omschakeling in voedingsgewoonte zorgt in het algemeen voor een betere fysieke en psychische gesteldheid. Het leidt tot een gezonder, vitaler voorkomen, een vergroting van de fysieke- en psychische uithoudingsvermogens, een betere concentratie en een gelijkmatigere gemoedstoestand.

Het ontstaan van rimpels in het gezicht en op andere plaatsen, zoals dat vaak voorkomt bij vrouwen die een dieet volgen, wordt tegengegaan, doordat het gewichtsverlies niet ten koste gaat van het spier- en bindweefsel, maar voornamelijk vetten worden afgebroken. Na een informatieavond of een persoonlijk consult, wordt aan de hand van uw bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens uw persoonlijke voedingsplan opgesteld.

Het programma begint met een korte voorbereidingsfase waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakeling in uw voedingspatroon.

Tijdens de strenge fase die minstens twee weken duurt, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. U let op de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht.

In de volgende minder strenge fase gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdekt u de voor u persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl u blijft letten op verdere veranderingen in uw gewicht en gezondheid.

De fase van gewichtsbehoud kent geen einde en begint, zodra u met uw gewicht en uw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent. U houdt uw reeds behaalde succes vast doordat u enkele, inmiddels vertrouwd geworden, basisregels voor voeding en beweging blijft volgen.