Wie ben ik

Diane Simonis

Mijn naam is Diane Simonis, ik ben erkend Orthomoleculair Therapeut.

Hobby is beroep geworden

Al op de middelbare school was ik bezig met diëten. Ik heb alles geprobeerd en `verslond` elk boek dat er over dit onderwerp geschreven was. Tijdens mijn zoektocht naar het perfecte dieet kwam ik de Orthomoleculaire Voedingsleer tegen, deze voedingsleer stelt en onderbouwt dat veel, zo niet alle fysieke en mentale problemen veroorzaakt worden door ons huidig eetpatroon. Omdat ik altijd al geïnteresseerd was, en ben, in voeding en wat het voor je kan doen, kon ik niet anders dan besluiten van mijn hobby mijn beroep te maken.

Sinds mijn opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer ben ik niet meer gestopt met studeren en leer iedere dag bij. Ook de ontwikkelingen in natuurgeneeskunde gaan snel en deze lifestyle is de laatste jaren erg populair geworden. Zeker vanwege de huidige epidemie van welvaartsziekten en de torenhoge ziektekosten.

Mensen denken dat het zelf voor je lichaam en gezondheid zorgen veel geld kost. De ziektekostenverzekering vergoed dit meestal (nog) niet volledig, maar ziek zijn is duurder dan proberen preventief gezond te blijven. Ik wil in ieder geval mijn gezondheid en mijn leven niet afhankelijk maken van wat mijn ziektekostenverzekering vergoed of niet.
Die verantwoordelijkheid wil ik zelf nemen, u toch ook?!
Daarom is het mijn passie om de noodzaak van vitale celstoffen, gezonde voeding en een gezonde lifestyle te delen en anderen te helpen hun gezondheid te verbeteren en hun leven te verrijken.

In veel gevallen echter is alleen goede voeding niet voldoende, vooral als u in een situatie bent waar gezondheidsproblemen de kop opsteken. Denk hierbij o.a. aan hoofdpijn, darmklachten, gewrichtsklachten, allergieën, huidproblemen of gewichtsproblemen. (Voor een uitgebreidere opsomming, zie de HOME pagina) In zo’n situatie is in veel gevallen een suppletie nodig van vitamines, mineralen en vooral (goede)vetten.

Waarom is de juiste keuze van suppletie belangrijk?

Door de complexe samenstelling komen een heleboel aspecten bij elkaar die uiteindelijk de kwaliteit van het voedingssupplement bepalen. De oorsprong van vitamines is van belang waarbij de natuurlijke en synthetische vorm van elkaar verschillen. Een natuurlijke oorsprong van vitamines is verkiesbaar boven een synthetische vorm omdat de natuurlijke en synthetische vorm van elkaar verschillen.

Daarnaast komen in de natuur vitamines nooit geïsoleerd voor, maar altijd in een complex. Zo wordt vitamine C beter opgenomen in combinatie met bioflavonoïden, stoffen die van nature altijd samen voorkomen. Dit geldt ook voor de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur en biotine. De ondersteunende stoffen die zorgen voor een betere werking en opneembaarheid van de B-vitamines zijn; PABA, inositol en choline.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat leven in strijd met het lijf (of tegen de kilo’s) niet langer nodig is. Optimale voeding en goede suppletie leveren een optimaal functionerend lichaam, bruisend van energie en zonder kwaaltjes. Je hoeft je leven niet volledig om te gooien, of veel geld aan dure dieetproducten uit te geven. Slimmer en bewuster omgaan met voeding en suppletie moet vooral praktisch en leuk zijn.

“The soul is the same in all living creatures although the body of each is different.” -Hippocrates-

“De ziel van ieder levend wezen is hetzelfde, alleen het lichaam verschilt” -Hippocrates-

Opleiding

Mijn opleidingen in het kort:

 • Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer
 • Orthomoleculaire Suppletie Therapie
 • Darmtherapeut
 • Medische Basiskennis
 • Levend Bloed Analyse
 • NLP Practitioner
 • Schüssler Celzout Therapie
 • Nutrigenomics, Methylatie en MTHFR
 • ILADS (International Lyme and Associated Disease Society)
 • Enzym Expert
 • DNA life
 • Gemmotherapie